Меѓународниот ден на старите лица

Здружението ДОБЛЕСТ, по повод одбележување на Меѓународниот ден на старите лица 01 Октомври, започна 100 дневен предизивик заедно со неколку установи за социјална заштита на стари лица.
За таа цел, беа организирани креативни работилници наменети за старите лица на тема: Што ги прави среќни старите лица во ПУСЗ Елисавета, ПУСЗ Милица, ЈЗУ Геронтолошки Завод 13 Ноември и Оддел Мајка Тереза.

I could say things with color and shapes that I couldn’t say any other way, things I had no words for. Dany Duchaine

Со ова активност, Здружението ДОБЛЕСТ, дава активен придонес на глобалната социјална кампања: 100 Days of Happy Older People..

Колку да се знае…

Целта на кампањата”100 дена Среќни Постари луѓе“, која е една глобална општествена медиумска кампања, е да ги редефинира негативните поими за постарите лица во општеството и да се охрабри една интергенерациски размена. Ние сме заинтересирани за се она што, во животот на постари лица, ги прави среќни. Откако доставени или објавени за користење на сајтот на #happyolderpeople, делови од овие видеа, слики или било кој друг материјал може да се користат од страна на “100 дена Среќни постарите луѓе” за својата глобална едукативната кампања.
кампања 100 дена сречни стари луѓе
Сарита: “Што ме прави среќна?? Кога ги правам оние работи кои ми се на листата со желби, како на пример да летам со отворен авион двокрилец.“

Сеуште нема коментари

Испратете Коментар

Зачленете се во Здружението ДОБЛЕСТ
Change this in Theme Options
Copyright © 2019 All Rights Reserved. Designed by МакедонскиПреводи & Вебдизајн