Средба со Волонтери

На  01 Октомври-Меѓународниот ден на старите лица,  се одржa средба со пријавените волонтери на ДОБЛЕСТ. Средбата е во рамки на проектот ”Ние сме со ВАС” и ќе се одржи во НВО Центарот на Град Скопје.

11117651_10200658809269146_74935365_nПроектот е финансиски поддржан од Град Скопје и има за цел  поттикнување на меѓугенерациската солидарност и волонтеризмот кај младите за грижа кон постарите лица.

Јавниот повик за пријавување траеше до 10.09.2015 година, а по завршување на истиот од м. Ноември 2015, ќе имаат можност да се пријават сите кои што сакаат да дада придонес во остварување на нашата мисија без оглед на возраста.

Со проектот се овозможи формирање на ПРВАТА електронска дата база на невработени млади лица во Р.Македонија, кои имаат желба, интерес и волја за работа со стари лица, особено за оние кои сакаат да придонесат за социјализација на старите лица.

12048735_965913790116566_18784099_nIMG_20151001_102951

Зачленете се во Здружението ДОБЛЕСТ
Change this in Theme Options
Copyright © 2019 All Rights Reserved. Designed by МакедонскиПреводи & Вебдизајн