Креативна работилница!

Во рамки на проектот: Од младите за старите, на 20.10.2015 година организираме креативна работилница до дечињата кој го посетуваат Дневниот центар во Шуто Оризари. Дечињата имаа можност на кварцен камен да цртаат цртежи за старите лица сместени во ЈЗУ Геронтолошки Завод ”13 Ноември” и Резиденција ДАБЕСКИ.

Проектот има за цел  поттикнување на меѓугенерациската солидарност и промовирање на дијалогот, меѓусебното разбирање и солидарноста помеѓу децата и старите лица.

Посебна благодарност упатуваме до волонтерите на ДОБЛЕСТ кои дадоа активен придонес во реализацијата на работилницата.

12063530_1640213096250855_631975053739005148_n 12106728_1640213616250803_5836519051499897681_n 12108282_1640213199584178_5912237912034964904_n 12115571_1640212559584242_7164626289847076658_n 12116003_1640213689584129_4956023747622445801_n 12119101_1640212939584204_6803893547155836962_n 12122426_1640212812917550_3818365232703132747_n 12140647_1640213202917511_3284749799322931822_n 12140660_1640212799584218_893475740208715093_n 12141599_1640212709584227_7389419593783722694_n

Во рамки на проектот беа организирани 6 работилници.

Зачленете се во Здружението ДОБЛЕСТ
Change this in Theme Options
Copyright © 2019 All Rights Reserved. Designed by МакедонскиПреводи & Вебдизајн