$0 Донирано

Инспирирани од детската радост

Во рамки на проектот ‘’Инспирирани од детската радост’’, финансиски поддржан од Европската Унија, во период од 5 месеци, ќе се реализираат 90 креативни работилници во установите за социјална заштита на стари лица: ПУСЗ Сончев Дом Тодоровски, ПУСЗ Св.Петка Сопиште, ПУСЗ Нана, ПУСЗ Руски Ченто, ПУСЗ Руски Кадино, ПУСЗ Дом ЖАНА Неготино, ПУСЗ Елисавета, ПУСЗ Геромедикал […]

$0 Донирано

Магична еуфорија за ДОБРИНА 2015

Периодот пред Нова Година е период на споделување на добрина, на дружење и подарување, а кога подарувањето е проследено со игра-лотарија, бинго, која го буди натпреварувачкиот дух и желбата да се биде дел од едно заедничко дружење, тогаш задоволството е огромно за сите. Благодарение на поддршката од СО АД Елем-СП Дирекција и финансиска поддршка на […]

$0 Донирано

Инфо центар за стари!

Од м. Октомври 2015 година започнуваме со кампањата: Помогни кога е најпотребно”, благодарение на поддршката од ЕВН и Томато Продукција, обезбедена со…

$0 Донирано

Ние сме со ВАС!

Здружението за меѓугенерациска солидарност ‘’ДОБЛЕСТ’’ активно работи на поттикнување на меѓугенерациската солидарност и подобрување

$0 Донирано

Од младите за старите!

По повод одбележување на Европскиот ден за меѓугенерациска солидарност 29 Април, го започнавме проектот: Од младите за старите,

$0 Донирано

Магична еуфорија за ДОБРИНА

Периодот пред Нова Година е период на споделување на добрина, на дружење и подарување. По тој повод здружението ДОБЛЕСТ

100 дена среќни стари
$0 Донирано

100 Дена Среќни Стари

ДОБЛЕСТ ги повикува сите општествено одговорни фирми и локални самоуправи да ни помогнат во исполнување на желбите на нашите најмудри сограѓани

$0 Донирано

Ние сме Ваши гости и Ваши домаќини!

Со предлог проектот се предвидува зголемување на достапноста на старите лица до културните настани и нашите знаменитости

Кои права ги имаат старите лица
$0 Донирано

Каталог – кои права ги имаат старите лица

Целта е подигање на свеста кај семејствата, роднините и пријателите на старите лица за правата кои тие ги имаат.

Зачленете се во Здружението ДОБЛЕСТ
Change this in Theme Options
Copyright © 2019 All Rights Reserved. Designed by МакедонскиПреводи & Вебдизајн