Ние сме Ваши гости и Ваши домаќини!

Со проектот се предвидува зголемување на достапноста на старите лица сместени во установите за социјална заштита за стари лица до културните настани, преку организирани посети до културните институции.
7aБлагодарение на поддршката од Град Скопје, старите лица имаат можност еднаш месечно да ги посетат следниве институции: Драмски театар, Македонски Народен Театар, Македонска Опера и Балет, Спомен куќа на Мајка Тереза, Музеј на Холакустот и Музеј на македонската борба.
Покрај посетата, со проектот е предвидена и размена на искуство на старите лица со вработените лица од наведените културни институции. За таа цел, ќе бидат организирани посебни отворени денови во установите за социјална заштита на стари лица кои воедно и се наши партнери во реализацијата на овој проект.
Проектот започна со својата реализација во м. Март 2014 и ќе трае до м. Декември 2015 со отворена можност за негово идно продолжување.
Спроведувањето на овој предлог проект е во согласност со Националната стратегијата за стари лица 2010-2020 година на Р.Македонија

11160464_10153164475774484_1528407534_n 10357733_10203927411132211_381956107535095589_o11074513_10153164475719484_2145826916_n10168174_1416551411945393_7835868104001883397_n

Сеуште нема коментари

Испратете Коментар

Change in Theme Options or on the cause edit page
Change in Theme Options or on the cause edit page
Зачленете се во Здружението ДОБЛЕСТ
Change this in Theme Options
Copyright © 2019 All Rights Reserved. Designed by МакедонскиПреводи & Вебдизајн