Магична еуфорија за ДОБРИНА 2015

Периодот пред Нова Година е период на споделување на добрина, на дружење и подарување, а кога подарувањето е проследено со игра-лотарија, бинго, која го буди натпреварувачкиот дух и желбата да се биде дел од едно заедничко дружење, тогаш задоволството е огромно за сите.
12401662_1660203470918484_1718622701741901956_oБлагодарение на поддршката од СО АД Елем-СП Дирекција и финансиска поддршка на домовите ”Жана-Неготино”, ”Елисавета”, ”Милица”, ”Руски”, ”Вита-Ве”, ”Ваш Нов Дом”, на 30.12.2015 година организиравме 3 предновогодишни лотарии, во рамки на кампањата Магична еуфорија за ДОБРИНА 2015.
Првата лотарија беше во Здружението на граѓани за посебни потреби ”СОЛЕМ”, втората лотарија во Републичкиот Центар за лица со интелектуална попреченост ПОРАКА, а третата во Лице в Лице. 

1659_1658951941043637_1371551244137910989_nОва кампања претставува наша редовна годишна активност кој под истото мото ја реализиравме и минатата година, кога опфативме 6 домови за стари лица и беа поделени 320 поклони. Оваа година домовите ја поддржаа оваа активност, а наредната година здруженијата кои ги посетивме ќе подготват рачни ракотворби за лотаријата која ќе ја реализираме во 2016 година. Им благодариме на домаќините и нивните штитеници за ова наше прекрасно дружење. Особена благодарност упатуваме до вработените во АД Елем и нивната поддршка во обезбедување на голем број на чоколади.

10265454_1659343301004501_8099751115691558491_o12402136_1659343344337830_698062003712315277_o920678_1659343461004485_2563132460057222698_o 1915804_1661437550795076_6158600090660796969_n12507478_1661437707461727_6418005462673417815_n 1918912_1661437654128399_5888482226644326605_n  10628874_1660103900928441_8545715882504610928_o 12401835_1660104010928430_6299533166148288689_o12471921_1660104144261750_5876660874834986945_o12402166_1660103977595100_4251734020088346489_o12471819_1660104254261739_2367017091452690305_o12440388_1660104334261731_5333705752696201090_o12471525_1660104550928376_8960425083207862439_o12471326_1660104644261700_3510174597757866964_o12401771_1660203527585145_5724642438404945980_o         

 

Change in Theme Options or on the cause edit page
Change in Theme Options or on the cause edit page
Зачленете се во Здружението ДОБЛЕСТ
Change this in Theme Options
Copyright © 2019 All Rights Reserved. Designed by МакедонскиПреводи & Вебдизајн