Креативен тест за проверка на Алцхајмерова болест

Испратено во: Некатегоризирано
Тагови:

 

saat

 • ЧЕКОР 1
  Првиот чекор е цртеж на часовник. Дадете и на личноста која ја тестирате бел лист хартија и пенкало и кажете и да нацрта часовник на кој стрелките ќе покажуваат точно време пр. 11ч 40мин.
 • ЧЕКОР 2
  Вториот чекор е оценување на цртежот.
  1 поен доколку се правилно распоредени бројките.
  1 поен доколку сите 12 броеви се вклучени во часовникот.
  1 поен доколку ги има двете стрелки од часовникот.
  1 поен доколку стрелките се поставени на точно време.
 • ЧЕКОР 3
  Третиот чекор е оценување на тестот. Доколку личноста има 3 или помалку поени на овој тест, тогаш најдобро е веднаш да се обратите кај матичен лекар, кој ќе ве испрати до доктори специјалисти.
Зачленете се во Здружението ДОБЛЕСТ
Change this in Theme Options
Copyright © 2019 All Rights Reserved. Designed by МакедонскиПреводи & Вебдизајн